PERSBERICHT OVERNAME

Alle focus op Rijwielcentrale Kruisstraat

Overname Rijwielcentrale Hoogstraat

EINDHOVEN – 18 November 2019. De Rijwielcentrale aan de Hoogstraat 324 in Eindhoven is per 18 november overgenomen door de voormalige bedrijfsleider Martin Mekkes en zijn compagnon Stefan van Gerwen. De vestiging wordt onderdeel van de franchiseformule Profile de Fietsspecialist onder de naam ‘Profile Mekkes en van Gerwen’. De Rijwielcentrale concentreert alle activiteiten in de vestiging aan de Kruisstraat.

 

Goede beslissing

Commercieel directeur Robert Wieringa over deze overname: “In goed overleg met de familie hebben we gekozen om onze winkel aan de Hoogstraat over te dragen aan Martin en Stefan. Mede hierdoor kunnen we ons geheel blijven focussen op onze activiteiten als Rijwielcentrale in de Kruisstraat. Met alle aandacht voor onze klanten, diensten en producten”.

 

Rijke geschiedenis

De Rijwielcentrale is sinds 1948 een begrip in Eindhoven met ooit drie vestigingen In de Nieuwstraat, Kruisstraat en Hoogstraat (sinds 1979). Robert Wieringa kwam als derde generatie in het familiebedrijf. “In die periode ontstond de behoefte aan meer overzicht, focus en concentratie van onze activiteiten als Rijwielcentrale. Doordat we het pand aan de Kruisstraat hebben herontwikkeld, ontstond er te weinig winkelruimte waardoor we hier naar het naastgelegen pand zijn verhuisd.”

 

Het juiste moment

Momenteel worden de huidige activiteiten van de Rijwielcentrale aan de Kruisstraat versterkt. “Deze overname komt op een goed moment. We kunnen nu nog sneller, efficiënter en directer schakelen en onze klanten met volop aandacht van dienst zijn in onze winkel aan de Kruisstraat. Mede dankzij onze centrale ligging, de concentratie van activiteiten, onze korte lijnen en onze lokale slagkracht. Daarnaast hechten we als familie veel waarde aan de overname door eigen medewerkers. Zo blijft een groot gedeelte van de medewerkers gehandhaafd en kunnen de huidige klanten op dezelfde plek nog altijd terecht voor de juiste service en garantie. En dat vinden wij belangrijk.” De huidige klanten zijn vanzelfsprekend ook welkom in de Rijwielcentrale aan de Kruisstraat 98a in Eindhoven.