Garantie

Voor het melden van schade, garantie of retourneren dient u contact met ons op te nemen.

Beschadigingen

Onze producten gaan in perfecte staat de deur uit. Tijdens het transport kan er schade ontstaan. Wij maken dat in orde. Als u het product beschadigd ontvangt kunt u direct contact met ons opnemen.

Retourneren

U heeft de mogelijkheid uw gekochte product binnen 7 werkdagen te retourneren, mits in ongebruikte staat en in de originele of deuglijke verpakking. Belangrijk is dat u hierover eerst contact met ons opneemt. Speciaal in uw opdracht bestelde artikelen (niet uit onze voorraad) worden niet teruggenomen. De kosten voor het terugsturen zijn voor uw rekening. Ook kosten van reparaties uitgevoerd door andere bedrijven dan Rijwielcentrale worden niet vergoed.

Garantie

Op alle fietsen, zowel aangeboden op onze website als verkocht in onze winkels, is fabrieksgarantie van toepassing. Rijwielcentrale hanteert dus de garantietermijn zoals vastgesteld door de fabrikant. Rijwielcentrale  staat er voor in dat de producten en/of diensten voldoen aan de overeenkomst, de in het aanbod vermelde specificaties, aan de redelijke eisen van deugdelijkheid en/of bruikbaarheid en de op de datum van de totstandkoming van de overeenkomst bestaande wettelijke bepalingen en/of overheidsvoorschriften. Op onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn, zoals banden, ketting, kettingbladen, achtertandwielen, kabels en remblokken wordt geen garantie gegeven, tenzij er sprake is van constructie- en/of materiaalfouten. Schades als gevolg van onjuist gebruik en valschade vallen buiten de garantie. Garantieafhandelingen geschieden uitsluitend op onze afhaallocatie en op afspraak.
Voor het melden van schade, garantie of retourneren dient u contact met ons op te nemen. Op afspraak kunt u dan zelf met uw fiets naar onze vestiging in Eindhoven komen óf u kunt uw fiets naar ons laten verzenden. De kosten voor het terugsturen zijn voor uw eigen rekening. Ook kosten van reparaties uitgevoerd door andere bedrijven dan Rijwielcentrale worden niet vergoed. Mocht er iets niet in orde zijn met uw product, neem dan altijd eerst contact met Rijwielcentrale op. Samen met u wordt dan bekeken hoe uw garantiegeval zo snel en soepel mogelijk kan worden afgehandeld.

Annuleren

Bij Rijwielcentrale kunt u uw aankoop binnen 7 dagen kosteloos annuleren, zonder opgaaf van reden. U moet ons dan een e-mail sturen met daarin uw naam en bestelnummer. Wij zorgen ervoor dat het bestelproces direct wordt gestopt. Mocht het artikel al verzonden zijn dan geldt de regeling onder 'retourneren'. Dit geldt niet voor speciaal bestelde fietsen en/of accessoires. Na bestelling is annuleren dan niet meer mogelijk. Tevens vragen wij een aanbetaling voor fietsen die wij speciaal voor u moeten bestellen. Beschadigde of kapotte fietsen door gebruik alsmede speciaal voor u gemonteerde en/of bestelde fietsen kunnen wij helaas niet meer terugnemen.